Greencyclen sähköistämä polkupyörä vertailussa Helkaman lippulaivamallin kanssa
Greencyclen sähköistämä polkupyörä vertailussa Helkaman lippulaivamallin kanssa

Energia-alaa seuraava Asiakaspolar- julkaisu teki sähköpyörävertailun tehdastekoisen sähköpyörän ja Greencyclen sähköistämän polkupyörän välillä.

Asiakaspolar testasi Helmakaman uusimman “lippulaivamallin” SE10. Verrokkina sähköistimme vertailuun Helkaman pyörää vastaavan Tunturin RX-400 Hybridipyörän. Mielestämme artikkeli kertoo hyvin polkupyörän sähköistämisen potentiaalista ja eduista, sillä Greencyclen sähköistämä pyörä pärjäsi monella osa-alueella vähintäänkin yhtä hyvin kuin Helkama, ja monilta tärkeimmiltä ominaisuuksiltaan Greencyclen pyörä oli merkittävästi tehdastekoista sähköpyörää parempikin. GC:n pyörä on muunmuassa toimintasäteeltään jopa yli 50% verrokkipyörää parempi. Myös paino on usemman kilon kevyempi Greencyclen sähköpyörässä (vertailussa ei valitettavasti kerrota pyörien painoista). Verrokkipyörän takuu on 12kk, kun Greencyclen sähköpyörässä se on 24kk ja usein jopa 36kk.

Entä sitten hinta?
Verrokkipyörän hinta on n.2500e hujakoilla. Huomattavasti suuremmalla akulla varustettu, mutta kuitenkin verrokkiaan kevyempi Greencyclen sähköistämän pyörän hinta pyörii 1500-2000e paikkeilla, riippuen mm. akusta. Napamoottoria käytettäessä hinta olisi ollut vieläkin alhaisempi. Jos GC:n pyörään olisi laitettu täysin verrokkipyörää vastaava akku, olisi GC:n pyörä ollut yli 50% edullisempi kuin tehdastekoinen sähköpyörä.

Mielestämme tämäkin vertailu kertoo hyvin siitä, kuinka paljon saadaan etuja sähköistämällä tavallinen polkupyörä, verrattuna valmiin sähköpyörän ostamiseen.

Klikkaa ja lue koko Asiakaspolarin vertailu